И Renault се впусна в услуги за „споделени автомобили“

Renault ще пусне своя собствена услуга за споделени автомобили, която ще е на разположение 24/7. Това ще стане по време на „Автомобилния мондиал“ следващия октомври в Париж. Кръстена Renault Mobility, услугата е в тестов етап от юни 2016 г. в бизнес района Ла Дефанс (в покрайнините на Париж) и в Ла Ке-ан-Бри (Вал-дьо-Марн).

Инициирана чрез партньорство с Renault Bellini, Renault Mobility е преди всичко възможност да се предложи персонализирано средство за мобилност за обществеността и фирмите. Два модела обикновени коли и един модел електромобил (Zoe) ще са на разположение в схемата.

zoe-expnav.jpg.ximg.l_full_m.smart

“С Renault Mobility Renault предлага превозно средство от своя или друга марка, лесно достъпен и на разположение по всяко време. Целта е да се отговори на всички нужди за мобилността с решения, които са гъвкави, адаптирани и на най-добрата цена”, заяви говорител на компанията.

За да използват споделените автомобили, потребителите ще трябва първо да се регистрират безплатно за Renault Mobility. След това трябва да изтеглят безплатно приложение, съвместимо с Apple и Android смартфони. Приложението позволява на потребителите да отключват избраното превозно средство, както и да откарат колата обратно към първото й място.

С Renault Mobility компанията прави логичен ход – да даде на потребителите и компаниите възможност за по-екологична мобилност. Споделените автомобили се считат за средство за оптимизиране на мобилността и това привлича потребителите, защото те могат да пътуват, поделяйки си разходите.

Следващата есен услугата за споделяне на коли бъде пусната в Копенхаген, в партньорство с датски оператор за „зелена мобилност”. Френският производител ще пусне оферта, която разчита на 100% електрически коли, и ще разположи 450 превозни средства Zoe в столицата на Дания.

Услугата може да се разпространи и в други страни като Норвегия и Швеция, тъй като търсенето на този тип услуги е голямо.

Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*