Нулевоенергийна къща на Канарите си има вятърни турбини

Estudio Jose Luis Rodriguez Gil са създали тази къща с нулево нетно потребление на енергия на Канарските острови през 1995 г. Едва наскоро обаче една серия от прекрасни снимки на това жилище, публикувани в интернет, разкриха какво съкровище е тя. Наречена “Къща за биоклиматична експеримантелна урбанизация“, тя е изградена така, че да оптимизира ефективността на своите покривни слънчеви панели. Каменна стена от базалт осигурява защита от слънцето и вятъра.

House-in-Bioclimatic-Experimental-Urbanization-Jose-Luis-Rodriguez-Gil-lead1

Използване само местно добивани материали като камък и сертифицирана дървесина, този дом има много малък въглероден отпечатък. Въпросната палитра от материали прави възможно къщата да се слива с рязко изглеждащата околна среда, запазвайки визуалния си отпечатък възможно на-малък. Не така е, разбира се, с вятърните турбии, които й осигуряват електричество.

House-in-Bioclimatic-Experimental-Urbanization-Jose-Luis-Rodriguez-Gil-4

Много преди да стане модерно да се говори за автономни жилища, клиентът на този проект е поискал дизайн, който да позволи къщата му да бъде енергийно самодостатъчна и да произвежда нулеви въглеродни емисии. Турбините са от решаващо значение за тази цел. Същото важи и за фотоволтаичните панели.

House-in-Bioclimatic-Experimental-Urbanization-Jose-Luis-Rodriguez-Gil-6

Междувременно внимателно подбраните строителни материали максимизират енергийната ефективност, а вътрешното обзавеждане запазва топлия уют на испанския дом.

House-in-Bioclimatic-Experimental-Urbanization-Jose-Luis-Rodriguez-Gil-5  House-in-Bioclimatic-Experimental-Urbanization-Jose-Luis-Rodriguez-Gil-3 House-in-Bioclimatic-Experimental-Urbanization-Jose-Luis-Rodriguez-Gil-2

House-in-Bioclimatic-Experimental-Urbanization-Jose-Luis-Rodriguez-Gil-8

Снимки: Estudio Jose Luis Rodriguez Gil

Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*