“Ледена батерия“ осигурява ефективно домашно охлаждане

Екологичен и икономически ефективен, методът за охлаждане на вътрешните пространства “ледена батерия” е познат от години, но малко използван. Една компания все още вярва, че точно това е отговорът на неефективните климатици. Каифорнийската Ice Energy е фирма, която произвежда ледени охладители за жилищни и търговски инсталации.

Ice-Bear-ice-battery-1020x610

Охлаждащите тела обещават да спестят на собствениците на домовете много пари, като същевременно осигуряват надеждно охлаждане при значително по-малко въздействие върху околната среда в сравнение с традиционните климатици. Системата се основава на една проста концепция: ледът е студен и може да направи въздуха студен. В същото време системата е разработена така, че е едновременно умна и гъвкава, за да отговори на нуждите на съвременния свят.

Ледената система за лятна климатизация, наречена „Ледена мечка“, „намалява пиковото потребление на електроенергия за охлаждане с 95% за период до 6 часа на ден”, твърди фирмата. В резултат на това се икономисва енергия с до 40%.

Ефективните охладителни тела по същество произвеждат лед – задача с нисък разход на енергия. След това ледът се използва, за да се охлажда въздухът в дома. Една „Ледена мечка“ може да работи четири часа, изкарвайки студен въздух чрез ледената си “батерия“ при напълно излючен компресор. Това означава, че използва много по-малко енергия, отколкото традиционните климатици.

Устройството е проектирано така, че може да се инсталира със свързване към съществуващите въздуховоди, ако в дома има такива, или да се монтира като мини-сплит система за охлаждане в домовете, в които липсват въздуховоди.

Снимки: Ice Energy

1 коментар

  1. Това трябва да се раздухва за да се вдигне студа да охлади стаята. Ще охлажда само краката ми ако обемите са на ниско. Пояснено си е наистина горе…Леда в същата система ли се създава?

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*