Климатични екстреми измъчват Азия и Северна Америка

Климатични екстреми измъчват жителите на над 10 страни из Северна Америка и Азия, потвърждавайки отново, че климатът на планетата става все по-краен.

Поне 17 души са загинали при проливните дъждове и наводнения в североизточния щат на Индия – Асам. 14 пък са загиналите в Бангладеш по същата причина. Безброй са хората, останали без домове.

Проливните дъждове „давят“ цяла югоизточна Азия, пишат световноте медии. Най-малко 68 са загиналите в Непал заради наводненията и свлачищата.

hurricane-63121_960_720

Китай пък се подготвя за връхлитането на урагана Нида във вторник. Предупреждението за тайфуна е с оранжев код, което е втората степен (от общо четири) за тежки ураганни ветрове. Очаква се заедно с ветровете да се излеят и големи количества дъжд. Тайфунът вече засегна Филипините, очаква се поражения да отчете и Хонгконг.

Двама души са загинали при проливните дъждове в Мериленд, САЩ. В старата част на градчето Еликот има пропадания на улици и отнесени автомобили. Многобройни домове са пострадали от проливните дъждове.

Карибският регион пък се подготвя да посрещне нов циклон в следващите 48 часа. Очаква се оформящият се тайфун да врълети върху Антилите, Вирджинските острови, Пуерто Рико.

Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*