Системи за енерийно съхранение в Германия: пазар за 925 млн. евро

Пазарът на системи за съхранение на енергия в Германия ще разцъфти следващите години и ще се радва на годишен обем от около 925 милона евро годишно до 2021 г., според американската анализаторска компания GTM Research.

Нов доклад, публикуван в края на миналата седмица от фирмата, прогнозира, че капацитетът на пазара ще се увеличи единадесет пъти през следващите пет години – спрямо 67 MW, отчетени в края на 2015 г.

energy-1322816_960_720

Пазарът на систми за съхранение на енергия в Германия е вече един от най-големите в света. Той се оценява на стойност над 150 милиона евро към края на 2015 г. Въпреки това, според доклада, привлекателността на сектора ще бъде допълнително подсилена от огромния ВЕИ капацитет на страната, съчетан с намаляването на преференциалните цени за изкупуване на зелена енергия.

Допълнителен тласък ще бъде даден от схемата, която насърчава собствениците на жилища в Германия да съчетават своите ВЕИ инсталации, най-често соларни масиви, с локални акумулаторни системи. Схемата, известна като KfW 27, в момента покрива 22 на сто от разходите за домашна акумулаторна система, въпреки че се очаква процентът да спада постоянно с по 3 процента на всеки шест месеца.

Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*