Лондон “натиска спирачките“ на новите покупки на дизелови коли

Лондон забрани закупуването или наемането на нови дизелови превозни средства за дейността на администрацията си. Общинската “Корпорация град Лондон“ – публичен орган, който разполага с автопарк от над 300 превозни средства – съобщи в петък, че вече няма да отдава под наем или да закупува нови дизелови модели, когато старите се нуждаят от подмяна.

car-973753_960_720

“Това споразумение е важна стъпка напред в стремежа ни да защитим милионите лондонски туристи, работници и жители от замърсяването на въздуха”, каза изявление Крис Бел, ръководител поръчки в организацията. “Ние носим отговорност за чистотата на нашия автопарк и насърчаваме използването на нискоемисийни и нулевоемисийни превозни средства с заедно с нашите партньори.”

от 2009 г. насам корпорацията е намалила емисиите на азотни оксиди от своите превозни средства с повече от 40 на сто, а емисиите на PM10 – с над 50 на сто, до голяма степен чрез намаляване на броя на колите и закупуването на по-нови и по-чисти превозни средства.

Все пак копрорацията ще ще продължи да използва някои видове превозни средства, които нямат сериозни не-дизелови алтернативи – например трактори – до появата на чисти алтернативи на пазара.

Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*