Велоалея в Бургас се сдоби с компресор за безплатно помпене на гуми

????????????????????????????????????

Вело-алеите са важна част от градската транспортна инфраструктура, но наличието им не е достатъчно, за да се говори за наличие на вело-инфраструктура. За нея е нужно малко повече – места за паркиране на велосипеди, „спирки“ за ремонт на велосипеди и др. В Бургас, където активно работят по създаването на удобна и конформтна вело-мрежа, мислят и за съпътстващите вело-алеите „услуги“.

????????????????????????????????????

Община Бургас съобщи, че е монтирала на велоалеята към квартал „Сарафово“ компресор за безплатно помпене на гуми. Тъй като още не е обозначен, кметът Димитър Николов нареди по най-бързия начин на мястото да бъде монтирана информационна табела. Дори и без нея, апаратът вече е на разположение за ползване от всеки колоездач, който кара колело по този нов и най-живописен градски веломаршрут.

Компресорът се намира приблизително в средата на дистанцията, където е обособен своеобразен пункт за отдих. Там е монтирана нова чешма с питейна вода, където човек да се освежи в жегите. Наоколо са поставени пейки, свежа зеленина и атрактивна стоянка за колелета с форма на риба. Подобни ще бъдат поставени и на други локации.

Новата велоалея заобикаля от дясната страна „Черноморски солници“, за да не минава през територията на предприятието, като е ситуирана между него и морето. Така са постигнати две цели – не се пречи на добивната дейност, а колоездачите се радват на великолепна гледка. Заедно с прокарването на маршрута бе извършено необходимото брегоукрепване, за да се спре разрушителното влияние на вълните.

????????????????????????????????????

????????????????????????????????????

????????????????????????????????????

Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*