BMW иска да съперничи на Tesla Model 3 с изцяло електрическата Серия 3

Въпреки че BMW i3 ще получи нова батерия в модификацията си от 2017 година, неговият подобрен пробег от 180 километра не може да съперничи на 320-километровия пробег на предстоящата Tesla Model 3. BMW обаче упорито работи, за да промени това: компанията е съсредоточила усилията си върху изцяло електрическа версия на популярната Серия 3, която ще съперничи на Model 3 и други предстоящи електричски „зверове“ от Audi и Mercedes-Benz, съобщават автомобилните медии.

2016_BMW_330e_00010-889x514

Следващото поколение на популярната Серия 3 се очаква да дебютира в рамките на следващите 18 месеца. Когато това стане, BMW ще представи не само хибридна версия с опция за презареждане от ел.-мрежата, но и нова, изцяло електрическа Серия 3. BMW ще използва много от технологиите, за първи път въведени в моделите i3 и i8, включително използването на леки въглеродни влакна. Новата Серия 3 също ще премине към нова платформа, наречена „Клъстерна архитектура“ – накратко CLAR.

Изцяло електрическата Серия 3 най-вероятно ще носи етикета eDrive и навярно ще се захранва от 90 кВтч батерия. Докато за новата Серия 3 се очаква да се появи през 2018 година, то за изцяло електрическата й версия може да се наложи да очакаме до 2020 г. Звучи амбициозно, разбира са, но в райна сметка това ще е три години след появата на Tesla Model 3, ако Tesla спази обещанието си да започне производството през 2017 г.

Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*