Над 500 града разкриват планове за опазване на климата

Рекорден брой градове по света вече имат планове за измерване и оповестяване на данните за околната среда на годишна база. Целта е по-добро управление на емисиите и изграждане на устойчивост срещу въздействието на климатичните промени. Данните дойдоха от инициативата „Проект за въглеродно отчитане“ („Carbon Disclosure Project“).

night-1085846_960_720

Организацията с нестопанска цел разкри, че 553 града по света, обитавани от общо 621 милиона граждани, тази година са представили планове за своите действия в областта на опазвaнето на климата. Този брой представлява увеличение от 70 на сто спрямо 2015 година.

Европа е източникът на най-голям ръст. Там е налице увеличение от 83 на сто в броя на градовете, обявили програми и проекти за действия за опазване на климата. Включили са се общо 126 града от 32 страни. Много от градовете са от Източна Европа – те се включват с програми за климатични мерки за пръв път.

Освен това от общо 83 мегаполиса от цял свят, които участват в инициативата C40 (Група на градовете за климатично лидерство, която включва Лондон, Париж, Ню Йорк, Дубай, Лагос, Токио и Рио де Жанейро), 90% вече са оповестили планове за опазване на околната среда от началото на годината досега.

Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*