Ръждив стар кораб трансформиран в ефектен павилион, пълeн с растителност

Южнокорейското студио Shinslab Architecture трансформира един стар и корозирал кораб в ефектен павилион, пълен със зеленина. Креативната конструкция се намира в Националния музей на модерното и съвременно изкуство в Сеул, Корея. Проектът „Temp’L” представлява корабен корпус, обърнат наопаки, показващ странната красота, която може да бъде разпозната у старите вещи. Конструкцията се явява победител в конкурса за павилион за Програмата на младите архитекти 2016 в Сеул.

TempL-by-shinslab-architecture-Rusty-Ship-1020x610

Говорейки за павилиона, Shinslab Архитектура казва: “Temp’L е проектиран от рециклирани стоманени части от стар кораб. Това показва не само красотата на старата структура, но и възможността за рециклиране … Това провокира мисълта за красотата в нашето време, идваща от близкото минало,” коментират от Shinslab Architecture.

За създаването на павилиона Shinslab са отрязали част от корпуса от ръждясалия стар кораб и са го поставили с главата надолу. Те са оставили външната страна все така ръждива, а интерора са боядисали изцяло в бяло. Добавили са балкон, вита стълба и дървета под корпуса, за да създадат спокойна и ведра атмосфера.

От Shinslab се надяват посетителите на павилиона да се замислят за рециклирането и за това как архитектите могат да преразгледат околната среда. Убедени са, че това е не само нов вид изграждане на пространства чрез рециклиране на стари материали, но и създаване на специфична емоция.

“Всички велики културни обекти могат да загубят своята функция”, пишат Shinslab в описанието на павилиона. “По същия начин и всеки материал може също да загуби първоначалната си стойност с течение на времето. Фактът, че съдбата на културните реликви е да бъдат демонтирани, трябва да ни накара да замислим за това какво ни е нужно и какво ще оставим на бъдещите поколения“.

TempL-by-shinslab-architecture-South-Korea-1020x610 TempL-by-shinslab-architecture-Recycle-1020x610 TempL-by-shinslab-architecture-Pavilion-1020x610 TempL-by-shinslab-architecture-Night-1020x610 TempL-by-shinslab-architecture-Art-Installation-1020x610 TempL-by-shinslab-architecture-Inside-1020x610 TempL-by-shinslab-architecture-1020x610 TempL-by-shinslab-architecture-Rusty-Ship-lead-1-1020x530 TempL-by-shinslab-architecture-lead-3-1020x530 TempL-by-shinslab-architecture-Recycle-2-1020x530 TempL-by-shinslab-architecture-Young-Architects-Program-1020x610 TempL-by-shinslab-architecture-Trees-1020x610

Снимки: Shinslab Architecture и Ким Йонг Гван

Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*