Соларен, нулевоенергиен жилищен блок в Лос Анджелис отваря врати

Hanover Olympic – така се казва първият нулевоенергиен и захранван от соларна енергия жилищен блок с апартаменти в Лос Анджелис. Десет фотоволтаични покривни панела осигуряват енергията за 20 еко апартамента, намалявайки сметките за ток на наемателите с около 100 долара на месец. Проектът също така включва и допълнителен набор от 220 панела, които подават хранят излишната енергия към мрежата.

Eco-Green-apartment-homes-in-Los-Angeles-by-Hanover-Company-1-1

Екологичният проект е разработен от Hanover Company, разработчик и мениджър на висококачествени многофамилни жилищни имоти в САЩ. Всеки апартамент е с електроуреди, сертифицирани по Energy Star, с LED осветление, както и термостат и система за проследяване на енергопотреблението, което позволява на обитателите да следят производството на слънчева енергия и потреблението й. Самите жилища варират от студиа до 2-стайни апартаменти.

“Центърът на Лос Анджелис е най-подходящото място … да представим нашата концепция з еко-апартамента“, заяви Райън Хамилтън, партньор в Hanover Olympic. “Районът привлича новатори и технократи, които търсят лукс и стил на живот със средствата на новите технологии. Ние бяхме в състояние да направим всичко това и да въведем в града с неговата първа соларно-захранвана жилищна сграда, с нулевоенергийни апартаменти, и аз се надявам, че успехът на тази програма ще привлече по-голямо внимание към устойчивия начин на живот“.

Eco-Green-apartment-homes-in-Los-Angeles-by-Hanover-Company-8 Eco-Green-apartment-homes-in-Los-Angeles-by-Hanover-Company-4 Eco-Green-apartment-homes-in-Los-Angeles-by-Hanover-Company-3 Eco-Green-apartment-homes-in-Los-Angeles-by-Hanover-Company-2

Снимки: Hanover Olympic

Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*