Mercedes-Benz готви електромобил с 500 км пробег

Mercedes-Benz изглежда е поела по пътя на електрическата мобилнист: германският производител на автомобили обяви проект за производство на електрическо превозно средство с 500 километра пробег. Това, изглежда, ще е опит на фирмата да се конкурира с калифорнийски производител на автомобили Tesla и нейния модел S.

Засега спецификации за новия модел не са известни. Говори се, че ще става дума за цяла фамилия електромобили с голям пробег. Очаква се прототип на новото електрическо превозно средство на Mercedes-Benz да се появи на изложението за автомобили в Париж, което ще се проведе през октомври 2016.

black-and-white-1282249_960_720

предвид постоянно спадащите разходи за батерии и нарастващия интерес към електромобилите „е много важно да се уцели най-подходящият момент“, казва Дитер Зетше, главен изпълнителен директор на компанията-майка на Mercedes-Benz – Daimler. За да постигне това, изглежда, Mercedes-Benz вярва, че трябва да инвестира сериозно в своя собствена изследователска и развойна дейност в областта на електромобилите. Това следва да бъде направено като част от по-мащабен план на компанията да увеличи общия си бюджет за научноизследователска и развойна дейност над разходните равнища от $6,3 млрд. през 2014 г. и $7,3 млрд. през 2015.

Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*