Най-голямата пасивна офис сграда в Белгия ще е готова през 2017 г.

С площ от 66 500 квадратни метрак „Херман Тайрлих“ ще бъде най-голямата псивна офис-сграда в Белигя, когато бъде завършена. В нея ще се помещава една от фламандските правителствени служби.

Herman-Teirlinch-by-Neutelings-Riedijk-Architects-10

Разположена на брега на канала в сърцето на Брюксел, сградата със смесено предназначение ще преобрази околността, превръщайки я във „висококачествен зелен градски квартал“. Устойчивата нискоетажна структура е проектирана от Neutelings Riedijk Architects и е покрита с достъпни градини на покривите.

Herman-Teirlinch-by-Neutelings-Riedijk-Architects-5-1020x610

Сградата със смесено предназначение „Херман Тайрлих“ ще бъде изградена върху едно от последните широкомащабни места за строеж в града – зона , лесно достъпна с обществен транспорт и характеризираща се с исторически чар. Neutelings Riedijk Architects са проектирали нискоетажната структура с шест етажа, за да се запази човешкият мащаб на сградата и стилистичната й връзка със заобикалящата градска структура. За да се избегне монолитният външен вид, архитектите са „извадили“ обеми от сградата, така че да направят място за обществени зони. Към това са добавили и един интересен 60-метров вертикален акцент,който придава на сградата разпознаваем силует.

Сградата е организирана около закрита вътрешна „улица“, която пресича цялата сграда и свързва всички ресторанти, изложбени пространства, подземния паркинг, аудиториите и приемните зони. Офисите са разположени на горните етажи, разположени около четири големи вътрешни зимни градини. Стъклената обвивка на градините заедно с многобройните прозорци позволява изобилие от естествена дневна светлина да озарява интериора на сградата. „Херман Тайрлих“ трябва да бъде завършена през 2017 г.

Herman-Teirlinch-by-Neutelings-Riedijk-Architects-7-1020x610 Herman-Teirlinch-by-Neutelings-Riedijk-Architects-9-1020x610 Herman-Teirlinch-by-Neutelings-Riedijk-Architects-6-1020x610 Herman-Teirlinch-by-Neutelings-Riedijk-Architects-8-1020x610

Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*