Opel Ampera-e се „включва“ в автоизложението в Париж

Opel Ampera-e – така се казва най-новата електрическа кола на Opel, която ще се покаже за пъви път на предстоящото автомобино изложение в Париж от 1 до 16 октомври. Първите снимки разкриват смущаващата прилика на Ampera-e с Chevrolet Bolt.

Opel-Ampera-E-299270-750x500

Opel Ampera е вече познато име, затова дебютът на Ampera-e може да звучи объркващо за някои. Ampera беше първата „електрическа“ кола на Opel, появявайки се през 2012, но тя имаше бензинов генератор, който да подхранва електрическата батерия на возилото. В изцяло електрически режим, без помощта на генератора, колата беше в състояние да измине едва около 60 км.

Новата Ampera-e обаче е изцяло електрическа кола – тя няма бензинов генератор, който да подпомага батерията.

Opel-Ampera-E-299271-750x500

Максималният въртящ момент при това ново возило ще е 360 Нм. Компактният автомобил ще ускорява от място до 50 км/ч за 3,2 секунди, казват от Opel. Opel Ampera-e може да достигне максимална скорост 150 км/ч.

Акумулаторният пакет е монтиран в плоскост под пода на автомобила. Това осигурява росторен интериор, осигуряващ комфортно място за петима човека и багажен обем, сравним с този на автомобил от компактния клас.

Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*