Зелените ефекти от „белия“ оцет

Белият на цвят, представян за ябълков, оцет се оказва едно от най-екологичните средства за почистване в дома. Той може да свърши работа, която много други силни препарати не могат, като в същото време не е токсичен и е значително по-евтин.

Понякога фланелките, колкото и добре да бъдат изпрани и без значение колко качествен е прахът за пране, сякаш запазват онази „тежка“ миризма, от която изглежда сякаш никога няма да станат свежи и чисти отново. Ами младежките тениски и чорапи? Е, добавянето на половин кафена чашка „бял“ оцет към праха за пране може да направи чудеса. Отново свеж мирис ще лъха от дрехите, чаршафите, дори чорапите.

Ако искате да премахнете „тежката“ миризма от хладилник, намокрете чист парцал и капнете върху него няколко капки оцет. С този парцал избършете хладилника.

Тежък мирис лъха в купето на колата? Във флакон с механизъм за пръскане налейте вода, добавете няколко капки „бял“ оцет и с помощта на парцалче почистете с тази смес. Ако обичате приятните ухания, към водата с оцет може да добавите няколко капки уханна есенция или парфюм. Ароматите на мента или цитрус се приемат много добре за целта.

С оцет можете да почистите и замърсен канал. Първо сипете в канала няколко лъжички сода. След това долейте оцет и бързо запушете канала така, че „гейзерът“ да заклокочи вътре в тръбите. След малко можете да пуснете горещата вода и да промиете канала.

Оцетът е помощник за чист канал и в регионите с висока твърдост на водата, където отлаганията на котлен камък могат да водят до често запушване на тръбите. Оцетът помага за разбиването на налепа.

Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*