Veolia ще превръща карнавални отпадъци в енергия

Фестивали, карнавали и празненства – хората се веселят, а когато си тръгнат, след тях остават тонове боклуци, с които организатори и местни власти се чудят как да се справят. Но докато празнуващите от карнавала в Нотинг Хил си почиват от забавата, техните боклуци ще свършат малко полезна работа: ще се рециклират и превърнат в зелена енергия.

mask-1179732_960_720

Компанията Veolia заяви, че очаква да събере до 200 тона отпадъци от двудневното карнавално улично парти. Фирмата е изчислила, че те ще произведат около 97 200 kWh електричество и 19 600 kWh топлина. Това е достатъчно 84 километра пътуване в лондонското метро. Veolia твърди, че ппо този начин ще се спестят 54 тона CO2 емисии.

Почистването след карнавала е страхотна операция, при която екип от 170 работници и 60 превозни средства работят денонощно, за да съберат всяка капачка и хартийка от улиците. Всичко трябва да е идеално чисто за началото на работната седмица.

Изгарянето на отпадъци е спорен подход за справянето с боклука, но във Veolia са убедени, че това е най-доброто възможно. “Ние се справяме с отпадъците по най-устойчивия възможен начин и гарантираме, че всичко е чисто и спретнато преди хората да тръгнат на работа в деня след края на фетивала“, посочи Винсент Мазери, старши договорен мениджър в компанията.

1 коментар

  1. За съжаление наблизо няма бързо въртяща се черна дупка – би била идеално решение на проблема с отпадъците при това може и да се добива енергия за сметка на момента на въртене като се хвърлят отпадъците в ергосферата.

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*