Топ-производител на кенове залага „научно обосновани“ еко-цели

Ball Corporation, най-големият производител на кенове в света, заяви, че ще си постави „научно обосновани“ цели за намаляване на въглеродните емисии като част от новия си пакет от еко-цели за периода до 2020 г.

Глобалната кампания, която призовава повече фирми да дефинират еко-цели, обосновани с научни аргументи, набира скорост.

cans-14278_960_720

Ангажиментът на Ball бе направен в края на миналата седмица в нейния доклад за устойчивостта през 2016 г., където фирмата излага своите цели за 2020 г. заедно с отчет за изпълнението на предишния набор от цели, които е трябвало да се реализират през 2015.

От 22 цели на Ball, определени за завършване през 2015 г., фирмата е осъществила две трети. Сред тях е и ангажиментът за намаляване на въглеродната интензивност на производството с 10 на сто спрямо изходното ниво от 2010 г. и намаляване на използването на алуминий за кеновете с 30 000 метрични тона. През миналата година Ball е инсталирала първата си система за добив на чиста енергия – 1,5-мегаватова вятърна ферма в Охайо.

Все пак има и неща, които фирмата не е успяла да постигне. Това са главно цели, свързни с преработка на отпадъци, енергийна ефективност, рециклиране и опазване на водите. Фирмата признава, че в случая с целта за подобряване на водната ефективност с 3,2 на сто напредъкът се е оказал „в грешна посока”.

Сега фирмата си е поставила 10 нови цели за 2020 г., включително планове за намаляване на въглеродния отпечатък на кутиите с 25 на сто до 2018 г. спрямо 2015 г. Целите включват и увеличаване на нивото на рециклиране в съответствие с целите на промишлеността.

Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*