Uber тества 20 електромобила в Лондон

Uber – небезизвестната услуга за превози с частни автомобили чрез повикване през уеб-приложение – ще си партнира с производителя на автомобили Nissan за тримесечен пробен период за пускане на електрически превозни средства в Лондон. Целта е подобряване на качеството на въздуха и намаляване на емисиите на CO2 от услугите на Uber.

Nissan е предоставила на Uber 20 автомобила от марката Leaf, които да се тестват през идните 3 месеца. За първи път изцяло електрически превозни средства ще са на разположение за наемане през приложението Uber, според фирмата.

lights-888916_960_720

Започвайки от тази седмица, изпитателният срок ще се провежда в партньорство с Energy Savings Trust (EST) и ще проучи осъществимостта на идеята да се поддържа мрежа от голям брой електрически автомобили за частно наемане из британските градове.

EST съвсем независимо от другите две компании ще проучи опита, тертипите при шофиране и икономическите аспекти от работата с електромобили като услуга, както и капацитета на сегашната мрежа от зарядни станции в подкрепа на екологичните превозни средства в Лондон.

60% от пътуванията с Uber в Лондон вече се реализират посредством хибридни превозни средства, според фирмата. Това води до намаляване на нивата на замърсяване на въздуха и емисиите на въглероден двуокис. Сега компанията иска „да изследва икономическите ползи от преминаването към изцяло електрически” превозни срества. Това се случва малко преди въвеждането на “зона с изцяло ниски емисии” (ULEZ) в централната част на Лондон от 2020 г. Очаква се в тази централна градска зона да бъде забранено влизането на замърсяващи превозни средства.

Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*