Edna развива от 0 до 100 км/ч за по-малко от 3 секунди!

Edna е прототип, чиято задвижваща система е взета от Mercedes Vito. Електромобилът спечели за втори път едно фантастично драг състезание. То беше срещу i8 BMW и Viper Dodge този месец и срещу Tesla S и Ferrari California T миналия месец.

Edna е модифициран Mercedes Metris, който Atieva използва като средство за разработване на нова задвижваща система. Един бивш шеф от Tesla, който иска да развие и разпространи модела Tesla, е основал Atieva през 2007 г.

atieva_biggalleryimage

В резултат, Edna развива от 0 до 100 км за 2,94 секунди. “От последния тест насам ние постоянно преравяме данните в търсене на начини за по-нататъшно подобряване на нискокласното ускорение”, казват от фирмата. „Работим и върху стратегията за управление на двигателя при по-високи скорости. Индукционните AC мотори, каквито в момента има в Edna, изискват много фина настройка при всички скорости, за да се извлече максималната производителност”.

Задвижвана от два електрически двигателя и литиево-йонна батерия с капацитет 87kWh, Edna може да достигне до 900 конски сили, без много затруднения.

Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*