Рециклирани тухли придават уникален вид на този модерен дом в Сидни

Една изоставена вила е била съживена и оползотворена наскоро в Сидни, превръщайки се в репетиционно пространство за двама музиканти. Дизайнерското студио studioplusthree е ремонтирало старата барака, за да я превърне в модерен дом на име „Луелин”, който е запазил ярки следи от своето минало.

Llewellyn-House-by-studioplusthree-1-1020x610

Llewellyn-House-by-studioplusthree-7-1020x610Контрастите са в основата на дизайна на “Луелин”. “Концептуалната отправна точка бяха контрастиращите тонове на светлината и тъмнината, вплитането в едно на старо и ново“, пишат архитектите. Своята игра на контрасти те са вложили в специфичната комбинация от елементи, образували интериор, който е едновременно груб и елегантен, плътен и същевременно лек, тъмен и светъл.

Ярък акцент в този дом са стените от стари тухли – рециклирани от старата постройка, която е стояла някога на същото място. Те са потъмнели и леко нюансирани. Съчетават се прекрасно с блясъка на тъмните стъкла и черната стомана, от която е изработен навесът на верандата.

Llewellyn-House-by-studioplusthree-8-1020x610За да балансират тъмната цветова палитра от дървен материал, стомана и порцелан, създателите на къщата „Луелин” са заложили на светли бели стени, които отразяват естествената дневна светлина, която струи през огромните прозорци и от двете страни. Обновеният дом е обзаведен с редица реставрирани мебели.

Без съмнение това не е образец за страхотна екологична къща или емблема за рециклиране, но е забележителен пример какво може да се съгради от стари, „ненужни“ материали с малко въображение и доза дързост.

Llewellyn-House-by-studioplusthree-3-1020x610 Llewellyn-House-by-studioplusthree-2-1020x610 Llewellyn-House-by-studioplusthree-4-1020x610

Снимки: studioplusthree

Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*