Нов лондонски квартал се строи с 38 зарядни станции за електромобили

Бизнесът и жителите на Фицровия – един нов квартал в централната част на Лондон – ще могат да използват 38 нови зарядни станции за електрически превозни средства. Те ще бъдат инсталирани от фирмата за систени за зареждане на ЕПС – Evolt.

Разработчикът е поискал от Evolt да достави и инсталира 38 единични AC зарядни станции за стенен монтаж, както и система за разпределение на натоварването, в зоната със смесено предназначение Фицрой, в която има както домове, така и офис-пространства.

nissan-leaf-ev-plug-in

Системата за разпределение на натоварването гарантира, че общата мощност на всички зарядни станции, които са на разположение, е равномерно разпределена, за да се предотврати претоварване.

Самите зарядни станции са разпределени в четири групи. Всяка от четирите групи се контролира от разпределително табло и е свързана към централен сървър, който управлява системата и осигурява отчети в реално време към оператора на цялата зарядна мрежа.

В случай на прекъсване на захранването сървърът има “безотказен механизъм”, който „инструктира“ разпределителните табла зареждането да продължи при определени настройки, зададени по подразбиране.

Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*