От 2017 англичаните ще зареждат електромобилите си на станциите на Shell

Зарядни станции за зареждане на автомобили ще се появят по бензиностанциите и сервизните центрове на Shell във великобритания, стана ясно от електронни писма, публикувани съгласни местния закон за свободата на информацията. Очаква се това да се случи още през следващата година. Петролният гигант потвърди пред местните медии информацията, станала известна след кореспонденция на фирмата с правителствените органи.

e-car-Ford_Focus_Electric_WAS_2011---CC-Mario Roberto Duran Ortiz 600

Електронните съобщения, публикувани от DeSmogBlog – сайт, който следи лобистките дейности на индустрията на изкопаемите горива – показват, че ръководството на Shell и транспортните служби в страната говорят както за електрически, така и за водородни автомобили.

Една от темите, които се дискутират в кореспонденцията, е нужно ли е една компания да има лиценз за електроенергиен оператор, за да осигурява услуги за зареждане на електромобили.

Дали концепцията за пътища, които зареждат електромобилите по безконтактна технология, „има почва“ във Великобиртания – това е друг интересен въпрос, изплувал в кореспонденцията между петролната компания и правитеслтвените транспортни регулатори. Това запитване е придружено от въпроса доколко сериозни са намеренията на правителството относно въпросната концепция.

Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*