Изоставена поща в Лондон е трансформирана в атрактивна пекарна

Една изоставена пощенска станция в източен Лондон е намерила щастливата съдба да продължи да работи с нов облик, вместо да бъде съборена. Архитект Люси Таубер е трансформирала някогашния пощенски клон в красива занаятчийска пекарна. Както често се случва със съвременните проекти за адаптивна повторна употреба на изоставени пространства, тази малка баничарница е съчетание от съществуващите архитектурни елементи с нови, съвременни интервенции. Отпред огромно прозорци отгоре до долу формират витрина, приковаваща погледа, която къпе интериора в естествена дневна светлина и позволява на минувачите да гледат как работят хлебарите.

Margot-Craft-Bakery-by-Lucy-Tauber-2-1020x610

Малка, но привличаща погледа, обновената пощенска станция се възползва максимално от своята компактна витрина, доминирана от семпъл и сдържана материали палитра. Елементи в индустриален стил, сред които Bespoke промишлени вдъхновени елементи, включително зидария, стомана и оребрено стъкло придават на пространството геометрично усещане. Красиви ръчно изработени циментови подови плочки, нашарени с цветни мотиви, омекотяват интериора и предизвикват усещане за ретро сладкарница в стил Париж от 1920-те години. Рециклирани плотове от тиково дърво добавят усещане за топлота в интериора – а и са идеален фон за Instagram снимки.

„В крайна сметка мисля, че ние открихме същността на творческата идентичност на това място и успяхме да я използваме пестеливо. Успяхме да кажем много с малко думи“, пише Таубер. Изчистеният дизайн с прозрачната си витрина позволява на малката пекарна да привлича вниманието на минувачите с красотата на своите печива и рядката възможност да наблюдаваш работата на хлебарите, докато минаваш по улицата.

Margot-Craft-Bakery-by-Lucy-Tauber-6-1020x610 Margot-Craft-Bakery-by-Lucy-Tauber-4-1020x610 Margot-Craft-Bakery-by-Lucy-Tauber-7-1020x610 Margot-Craft-Bakery-by-Lucy-Tauber-3-1020x610 Margot-Craft-Bakery-by-Lucy-Tauber-8-1020x610 Margot-Craft-Bakery-by-Lucy-Tauber-5-1020x610 Margot-Craft-Bakery-by-Lucy-Tauber-1-1020x610

Снимки: Люси Таубер

Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*