GM се зарече да работи само с възобновяема енергия до 2050 г.

General Motors обяви, че ще се присъедини към дългия списък на фирмите по света, които са решени да използват електрическа енергия, произведена изцяло от възобновяеми енергийни източници. Планът е тази цел да бъде постигната в срок до 2050 г. – след 34 години.

rendering-814447_960_720

Със залагането на подобна цел компанията се включва в RE100 – организация на куп фирми, които са се ангажирали да започнат да използват само възобновяема енергия до определена дата. В списъка на компаниите, които участват, са такива като IKEA, Nike, Coca-Cola, Google, BMW, Bloomberg и други. Всички те имат различни планове с различни крайни дати, но всички са обещали да достигнат целта „100 възобновяема енергия“ в даден момент.

GM ще се стреми да всяко от нейните 350 съоръжения по целия свят да се захранва от възобновяеми източници. Миксът включва слънчева и вятърна енергия и сметищен газ. Планът предвижда дори повторна употреба на старите батерии от Volt.

По неофициална информация, публикувана от BusinessGreen, към края на настоящата година около 3,8% от електроенергията на компанията ще идва от възобновяеми източници. Това означава, че амбициите на GM са големи: 96 на сто от нейния енергиен микс ще трябва да се преобрази напълно.

Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*