Морган Фрийман превръща ранчото си в Мисисипи в убежище за пчелите

Морган Фрийман е изиграл толкова много роли по време на дългата си кариера в Холивуд, че е трудно да бъде проследен, но но най-новата му роля може да се окаже една от най-важните. Актьорът се е заел да превърне своето ранчо в Мисисипи в резерват за дивите пчели. Това е опит да помогне за възстановяването на популацията на малките опрашители.

Morgan_Freeman-400

Фрийман се зае с пчеларство през 2014 г. с 26 кошера. Давайки положителен пример, той се старае да засява нови и нови медоносни растения в имота си, за да подпомага пчелите. Освен на „възпитаничките“ от кошерите, това помага и на дивите (земни) пчели в района.

По онова време, орез 2014 г., Фрийман даде интервю относно новото си хоби пред Джими Фалън в предаването „The Tonight Show“. След като се бе заел с пчеларството само две седмици преди интервюто, актьорът описа колко добре се разбира с пчелите си. Той сподели пред Фалън, че дори не носи защитни костюми и було, когато ходи при кошерите.

Фрийман не се е заел с пчелите заради страст към сладкото, а по-скоро като пряк отговор на проблема с масовото измиране на пчелите, споделя актьорът. Този проблем е толкова сериозен, че дивите пчели са буквално застрашени от изчезване през последните няколко години. Фрийман осъзнал възможността да направи нещо различно чрез собствените си действия. Затова внесъл 26 кошера, пълни с пчелим от Арканзас и започнал да ги обгрижва.

Трудно е да се измери въздействието на усилията на един пчелар за опазването на пчелните популации, но хобито на Фрийман е вдъхновяващ жест на добра воля към тези малки живи същества, които често приемаме за даденост и от които всъщност много зависи оцеляването на планетата ни.

Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*