400 фирми поискаха края на търговските мита за китайските соларни продукти

Над 400 европейски компании от всички държави-членки на ЕС изпратиха писмо до европейския комисар по търговията Сесилия Малмстрьом с молба да се сложи край на митата за китайските соларни модули и клетки.

“Броят на европейските компании, противопоставящи се на търговски мерки, е смайващ. Подписали са се фирми от всяка държава-членка на ЕС, от всички сегменти на веригата ….- включително: от сектор стомана стомана, от химическата индустрия, инженерингови фирми, разработчици, монтажници, търговци,” заяви Йохен Хауф, директор на SolarPower Европа. “Европейските соларни МСП и големи компании са единни в убеждението, че тези търговски мита трябва да си отидат. Време е Комисията да предприеме действия и да ги отстрани на база на изтичащия срок за преразглеждане”.

PVinstall-600

“За европейските производители … мерките бяха разрушителни, гибелни. Те доведоха до загубата на хиляди работни места в производството”, коментира Кристиян Вестермайер, директор на SolarPower Европа, представлявайки европейското производство. Случилото се е обратимо, вярват лидерите на соларната индустрия. “Премахването на тези търговски мита ще стимулира растежа на европейското производство по цялата верига …. и ще помогне за възвръщане на загубените работни места в ЕС”.

“Ако Европа е сериозно за намерението си да си да има водеща роля в сферата на възобновяемите енергийни източници, на соларния сектор трябва да бъде разрешено да расте отново и Европейската комисия може да подкрепи това с едно лесно действие – премахването на търговските мита”., заяви Себастиан Бери, Sebastian Бери, член на борда на директорите на SolarPower Европа.

1 коментар

  1. Да представят исканията си пред Негово Светейшество католикос Карекин II Нерсисян върховен патриарх на всички арменци.

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*