Футуристичен самобалансиращ мотор прилича на Батпод

По повод 100-годишния си юбилей BMW разкри още една футуристична концепция за превозно средство, която изумява и вдъхновява. BMW Motorrad VISION NEXT 100 е проект за нулевоемисиен мотор с една дузина фантастични функции. Возилото наподобява лъскавите мотоциклети на супергероите от филмите и не случайно бе представено точно във филмовата столица – Лос Анджелис.

BMW-Motorrad-VISION-NEXT-100-1020x553

Motorrad е изработен от въглеродни влакна и полиран алуминий. Триъгълната му рамка прави референция към мотоциклетите BMW от миналото – такива като първия мотоциклет на компанията R32, направен през 1923 г. Футуристичното превозно средство е оборудвано със система за самобалансиране, за да повиши безопасността и стабилността.

BMW-Motorrad-VISION-NEXT-100-Design-1020x610

Мотоциклетът е проектиран с акцент върху безопасността при балансиране и свободата. Дизайнерите са се постарали возещият се да може да се наслаждава на вятъра в косите без каска или обемисто защитно облекло. Затова са проектирали „дигитален спътник“ – модул с елементи на изкуствен интелект за намаляване на риска от инциденти. Той може да се намеси в случай на нужда. Сензорната технология, вградена в превозното средство, постоянно предоставя информация за осигуряване на безопасността.

Вместо каска, каращите Motorrad ще носят „очила“, предоставящи информация в реално време, следвайки движенията на очите.

BMW-Motorrad-VISION-NEXT-100-Visor-1020x610

Ако каращият погледне нагоре, той ще види това, които би видял в огледалото за обратно виждане. Ако погледне надолу, ще му се отвори меню. Погледне ли още по-надолу, ще му се отвори карта. Ако отправи взор напред, вграденият екран се изчиства, за да не пречи на зрението.

Наред с това футуристичното превозно средство ще може да се свързва и с носима електроника.

 

Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*