Британци наливат 8,7 млн лири за комерсиализация на перовскитни PV клетки

Oxford Photovoltaics Ltd (Oxford PV) привлече 8,7 милиона лири капиталово финансиране за комерсиализацията на своите перовскитни соларни клетки. С това общият обем на средствата, привлечени до момента от фирмата, вече достига 21,3 млн. лири.

Perovskite-94432

Компанията заяви, че новото финансиране ще спомогне за комерсиализацията не нейните перовскитни слънчеви фотоволтаични клетки. Те, според фирмата, са в състояние „значително да повишат производителността и икономическата възвращаемост, постижими при съществуващите слънчеви PV технологии“. Очакват и се и още по-нататъшни инвестиции до края на годината.

Част от финансирането е предназначено за разработване на демонстрационна линия. Тяв има за цел да представи технологията пред производителите. По този начин компанията ще направи още една стъпка в посока комерсиализация на технологията.

Oxford PV е основана през 2010 г. като фирма, образувана от професор Хенри Снайт от Университета в Оксфорд. Тя е специализирана в разработването на тънкослойни слънчева клетки, които използват перовскит. Компанията казва, че технологията може да се използва за увеличаване на добивите на слънчева енергия от фотоволтаични паркове с около 30 на сто. Тя може да се използва и за направата на соларни фасади чрез „соларно стъкло“.

Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*