„Зелените“ домакини в Airbnb в САЩ ще получават по $1000

Домакините в Airbnb ще могат да се радват на бонус от до 1000 долара, ако инсталират соларни панели по покривите на домовете си – в партньорство със SolarCity. Това става възможно след един необичаен нов договор между двете компании.

Домакините ще могат да получават до 1000 долара от PV инсталатора, ако се оборудват с панели за слънчева енергия. Съществуващите клиенти на SolarCity пък ще получават по 100 долара, ако се включат в Airbnb като домакини. Сътрудничеството има за цел да подобри имиджа на домовете, приемащи гости, като такива, които щадят околната среда. Този имидж се оказва особено важен за потребителите от „поколението на новото хилядолетие“.

solar-872591_960_720

Инициативата е продължение на мисия Airbnb за намаляване на цялостния отпечатък, оставян от пътуващите хора, в сравнение с тези, които ползват хотели. Според ново проучване, направено на местна територия, само за последната година гостите Airbnb са намалили консумацията на вода с близо 16 милиарда литра, произвели са 37 000 тона по-малко отпадъци и са спестили вредни емисии, равни на свалянето на 560 000 автомобила от пътищата на света.

“Да си чист и екологичен е особено важно за младите хора от поколението на новото хилядолетие, които съставляват значителна част от нашата клиентска база”, коментира ръководителят по глобалните политики в Airbnb Крис Леан.

Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*