Американските корпорации надскочиха 1GW соларен капацитет

Най-големите корпорации в Америка вече са инсталирали повече от 1GW соларен капацитет в САЩ, според нов доклад, който подчертава мащаба на бизнес инвестициите в алтернативни източници на енергия. Данните дойдоха от петото годишно издание на доклада за „Соларни средства за бизнес“, публикуван от Асоциацията на индустрията на соларната енергия в САЩ (SEIA).

photovoltaic-surface

Въпреки, че докладът не покрва всички соларни инстанации на бизнес-организации в САЩ, а само проектите на най-големите бизнес компании, неговите цифри се приемат като достатъчно показателни за развитието на соларната енергетика. Фотоволтаичните инсталации на големите фирми заедно „произвеждат 1,5 MWh чиста енергия всяка година – достатъчно електричество за захранване на 193 000 домакинства“, се казва в доклада.

Публикацията сочи също, че темпът на соларните инсталации в корпоративния сектор в Америка нараства с най-бързия темп от 2013 годиона насам. През първите три тримесечия на 2016 г. дружествата, включени в доклада, са инсталирали 142MW нови мощности.

„Тези компании са доказателство, че устойчивостта и рентабилността не са решение тип „или – или“, каза и.д. президентът на SEIA Том Кимбис в изявление. „Инвестирането в слънчева е решение на здравия разум, което носи дивиденти както за околната среда, така и за основните цели на фирмите. Тези лидери заслужават много аплодисменти. Те не само спомагат за създаването на хиляди нови работни места в слънчевата енергетика…., но и генерират достатъчно чиста електрическа енергия, за да компенсират повече от 1,1 милиона метрични тона вредни въглеродни емисии годишно“.

Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*