„Планина-хотел“ с вертикална гора ще пречиства въздуха в Гуейджоу в Китай

Този хотел с 250 стаи, наречен „Планина-хотел“, е вдъхновен от природата и има свойството да подобрява чистотата на въздуха в околността, в която се намира. Проектът е дело на Stefano Boeri Architetti (SBA). Постройката ще е покрита със зеленина отгоре до долу.

Mountain-Hotel-by-Stefano-Boeri-Architetti-lead-1020x610

Вертикалните гори са любима тема на SBA. Студиото от Милано влезе в заглавията на медиите с Bosco Verticale – първата в света вертикална гора, построена точно в родния град на компанията. Няколко години по-късно един проект на фирмата за зелен небостъргач спечели конкурс за екологична сграда в Лозана, Швейцария. Нейното изграждане започва през следващата година. “Планина-хотел“ пък ще бъде построен в Гуейджоу, Китай. Той ще бъде част от Хонгконгската копания Cachet Hotel Group. Дизайнът следва същите принципи като предишните проекти – с акцент върху устойчивата архитектура и зелената фасада, която може да подобри качеството на въздуха наоколо.

Mountain-Hotel-by-Stefano-Boeri-Architetti-9-1020x610

SBA ще проектира сградата като вертикална “планинска гора“ в региона Ванфенглин, който е известен също като “Гората с десет хиляди върха“. Местния художник Саймън Ма ще се погрижи за интериорния дизайн за хотела с 250 стаи. В него ще има удобства като фитнес зала, салон, VIP зона, бар, ресторант и конферентни зали.

Mountain-Hotel-by-Stefano-Boeri-Architetti-8-1020x610

New York Times посочва китайската област Гуейджоу в своя списък “52 места, които трябва да посетите през 2016 г.”, прогнозирайки, че ще има увеличаване на туристическия трафик там. Туристически атракции и нови хотели постоянно никнат из цялата област, но със сигурност малко от тях ще се отразят добре на околната среда. „Планина-хотел“ навярно ще е изключение.

Mountain-Hotel-by-Stefano-Boeri-Architetti-1-1020x610

Рендери: Stefano Boeri Architetti

Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*