Лондонска църква от 17-ти век се оживява като шикозно пространство за съвместна работа

Британският дизайнер Том Диксън е направил временна трансформация на една лондонска църква от 17-ти век в творческо пространство, което предлага много повече от място за сутрешна молитва. Работейки в сътрудничество с викария на църквата Андрю Боген, Диксън е превърнал църквата Сейнт Джеймс в пространство за съвместна работа с ресторант. Инициативата е част от Седмицата на дизайна в Клъркънуел, Лондон, проведена в края на май. Добавянето на геометрични поръчкови мебели и ръчно изработени осветителни тела е придало на уникалната сграда нюанс на съвременна елегантност.

St-James-Church-co-working-space-by-Tom-Dixon-and-Andrew-Baughen-1-1020x610

St-James-Church-co-working-space-by-Tom-Dixon-and-Andrew-Baughen-7-1020x610

Мотивацията за проекта дошла от желанието на викария да направи църквата по-достъпна за жителите и работещите хора в Клъркънуел – област в централната част на Лондон. Временната намеса дала на Диксън възможност да покаже новите си осветителни тела и мебели на фона на зашеметяващ старинен дизайн с високо издигащи се тавани и огромни стъклописи.

“Тъй като Църквата се развива и адаптира към новите условия на 21-ви век, възможността за отваряне към нови публики и неочаквани съвместни сътрудничества се превръща в необходимост”, казва Диксън. “Надяваме се, че това съзерцателно и духовно пространство ще става все по-удобно и достъпно за хората благодарение на нашата малка намеса”.

Характерните геометрични столове и маси на дизайнера са добавени към пространство за съвместна работа на горния етаж на църквата, дизайнерски мебели има и в зоната близо до олтара. Полилеят, заедно с няколко други мебели, също изработен от дизайнера, е дарен на църквата.

St-James-Church-co-working-space-by-Tom-Dixon-and-Andrew-Baughen-2-1020x610   St-James-Church-co-working-space-by-Tom-Dixon-and-Andrew-Baughen-5-1020x610 St-James-Church-co-working-space-by-Tom-Dixon-and-Andrew-Baughen-4-1020x610  St-James-Church-co-working-space-by-Tom-Dixon-and-Andrew-Baughen-3-1020x610

Снимки: Том Диксън

Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*