Fisker се завръща със 100% електрическа луксозна кола

Хенрик Фискер, бившият дизайнер на BMW и Aston Martin, се завръща, за да даде нов тласък на своята фирма Fisker след три години мълчание. Тя, изглежда, вече е готова да атакува пазара с луксозен 100% електрически седан, с който има намерение да се конкурира с Tesla.

xfe14c9be346e313b892d6b690ddbf77008afae78.jpeg.pagespeed.ic.CCkByRhTiI

Висококласният модел със 100% електрическо задвижване ще наследи Fisker Karma – единственото превозно средство, подготвено от Fisker Inc. преди фалита на фирмата през 2013 г. Хенрик Fisker казва, че „Fisker Inc ще започне революция при електрическите превозни средства, която ще преобърне пазара и преобрази света”.

Fisker срещу Tesla

Преди своя фалит преди три години групата беше популярна сред знаменитостите и особено сред феновете на екологичните автомобили. Сега компанията твърди, че работи по електрически автомобил, който е готов да влезе в масово производство. Цената, която са определили – 80 хиляди долара – е добре изчислена, ако Fisker иска да позиционира модела си срещу Model S на Tesla. Пазарните наблюдатели напомнят, че освен нея скоро ще има и други сериозни конкуренти в този клас.

Високопроизводителна батерия

За да се отличи от останалите играчи на пазара, дизайнерът на BMW Z8 и DB9 Aston Martin планира да заложи на батерия с невиждан досега капацитет. Fisker обяви и планове за създаване на други нововъведения и вграждане на технологични джаджи.

Батерията обаче ще е главната отличителна характаристика на новия автомобил. Запитан от Bloomberg, Fisker казва, че компанията работи по този проект „много конфиденциално”.

“През последните две години ние работим по батерийна технология, която предизвиква установените парадигми. Нашата стратегия е да подобрим технологията бързо, без да обръщаме внимание на препятствията …и сега имаме технология, която ни извежда напред пред тази на конкуренцията”.

Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*