Тръмп извежда като приоритет куп замърсяващи проекти

Орязването на зелените политики ще е приоритет в първите 100 дни от управлението на Доналд Тръмп, ако спечели президентските избори в САЩ. В дебат този уикенд Тръмп даде да се разбере, че въпросите на околната среда ще бъдат безкомпромисно „подкастрени“, ако кандидатът на Републиканците надделее.

В реч в градчето Гетисбърг Тръмп смело разгърна подробности за политическата си визия. Той очерта приоритетите си за първите си 100 дни на власт, като се фокусира върху отмяна на редица закони, приети от администрацията на Обама. Сред тях са някои от знаковите политики за околната среда.

Donald_Trump_(17645083170)
Gage Skidmore, CC BY-SA 2.0

Едно от намеренията на Тръмп е да одобри ключов проект за за тръбопровод, който президентът Обама бе блокирал. Кандидатът за президенстския пост мечтае и за увеличаване на инвестициите на изкопаеми горива. категоричен е, че ще ореже сериозно международното финансиране, свързано с борбата срещу изменението на климата.

“Ние плащаме милиарди долари [на ООН],” каза той. “Ще си определим наша собствена околна среда”.

Тръмп предлага драстично намаляване на регулациите, така че за всяка нова федерална регулация да отпаднат по два закона. Голяма част от регулаторното облекчение ще бъде фокусирано върху енергийния сектор, което следва да доведе до увеличаване на инвестициите в проекти за изкопаеми горива. Плановете на Тръм са да вдигне всички ограничения за проекти за добив на петрол, природен газ, шистов газ и „чисти въглища“, така че миньорите да имат работа.

Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*