ЕС, MTV и Бекстрийт бойс срещу промените в климата

Последният концерт на кампанията "Play to Stop" ще бъде изнесен от Бекстрийт бойс
Последният концерт на кампанията "Play to Stop" ще бъде изнесен от Бекстрийт бойс

Европейската комисия и MTV Networks International обявиха изпълнителите за третия и последен концерт на кампанията „Play to Stop – Europe for Climate“: Бекстрийт бойс.

На 7 декември в Копенхаген пред стотици млади хора групата ще изнесе концерт, който съвпада с деня на откриване на конференцията на ООН за изменението на климата.

„Надявам се световните лидери да постигнат справедливо и амбициозно глобално споразумение, за да можем да поемем неотклонно по пътя на устойчивото развитие.  Дължим това на нашите деца и бъдещите поколения“, заяви зам.-председателят на Европейската комисия Маргот Валстрьом.

Началото на „Play to Stop“ беше поставено през юли 2009 г., като кампанията е насочена към 11 държави-членки на ЕС и съдържа телевизионни клипове, излъчвания по интернет, игри и редакционни материали за борбата срещу изменението на климата, както и три концерта с международно известни изпълнители.

След концертите на Моби в Стокхолм на 20 август и на Едитърс в Будапеща на 19 септември последният концерт на „Play to Stop“ ще бъде изнесен от Бекстрийт бойс.  Кампанията цели повишаване на осведомеността на младите хора относно опасностите от изменението на климата и значението на инициативите на ЕС в отговор на този феномен в периода, непосредствено предхождащ конференцията на ООН, посветена на въпроса.

„Нито една държава няма да бъде пощадена от последствията от изменението на климата, а най-засегнати ще бъдат бъдещите поколения“, заяви Антонио Кампо Дал’Орто, изпълнителен вицепрезидент на Music Brands за MTV Networks International.  „Поради това разпространяването на информация за неотложността на проблема и борбата срещу поведението, което задълбочава изменението на климата, са толкова важни за MTV.  Ние сме горди да подкрепим работата, която ЕС върши за околната среда, чрез кампанията „Play to Stop – Europe for Climate“.

По време на цялата кампания младите хора са насърчавани да обменят мнения за изменението на климата, както и за това, как да се защити околната среда, на уебсайта на „Play to Stop“ на адрес:   http://www.mtvplay4climate.eu/

Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*