Belkin ще прави зарядни устройства за електрически автомобили

Дали няма управлението на енергията да се превърне в новата арена за конкуренция между компаниите за потребителска електроника?

Belkin – компания известна със своите аксесоари и компютърна периферия – обяви, че е инвестирала в Juice Technologies, новостартираща фирма, която произвежда оборудване за презареждане на електрически автомобили и домашни системи за мониторинг на електропотреблението под марката Plug Smart.

Миналият месец Belkin придоби Zensi, технологична компания за производство на сензори, предназначени да дават на хората детайлна информация за тяхното потребление на  електроенергия.

Придобиването на двете компании, за нито една от които не бе посочена стойността на сделката, е част от стратегията на Belkin да започне да предлага продукти за мониторинг и управление на потреблението на електроенергия за дома и за малкия и средния бизнес.

„Инвестицията ни в Juice Technologies надгражда нашата визия да помагаме на хората да вземат по-добри, по-информирани решения за използването на енергията,“заяви шефът на Belkin Марк Рейнозо.

Juice Technologies е специализирана в производството на оборудване за енергийно управление за дома и офиса. Продуктовото й портфолио включва смарт устройство за презареждане на електрически автомобили, което вече е тествано от San Diego Gas & Electric. Мобилното устройство е проектирано така, че да позволява на хората да презареждат автомобилите си така, че да се възползват от по-ниските тарифи в ненатоварените часови зони, а също така и да презарежда на различни места, като вписва задълженията в една сметка за електричество.

Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*