Samsung търси как да ограничи еко-щетите от Note 7

Samsung Electronics Co заяви, че преразгледа опциите си за ограничаване на потенциалното въздействие върху околната среда от спирането на продажбите и изтеглянето на смартфона Galaxy Note 7.

Анонсът дойде след критики по-рано тази седмица от страна на екологичната група Грийнпийс. Еколозите призоваха топ-производителя на смартфони да помисли за повторно използване на редките елементи, вложени в новия модел – такива като кобалт, злато, паладий и волфрам.

Galaxy_Note7

„Ние сме наясно с опасенията около спирането на Galaxy Note 7 и в момента проверяваме възможните варианти, които могат да сведат до минимум въздействието върху околната среда от изтеглянето от пазара на този модел в съответствие с всички местни наредби за околната среда”, заяви Samsung в изявление.

Малко след официалното пускане на пазара на шумно рекламирания Galaxy Note 7, през октомври Samsung прекрати продажбите на смартфона заради проблеми с модела, свързани с опаснот от подпалване. Компанията се зае и да изтегли от пазара вече продадените бройки. За кракткото време продажби фирмата е реализирала 3,06 милиона броя от новния модел.

Samsung не направи директна референция към критиките на Грийнпийс. Компанията отказа да коментира какво планира да прави с изтеглените от пазара Note 7 устройства.

Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*