Tesla Model 3 ще има ледостопяващ соларен покрив

Tesla Model 3 ще има покрив, който може да топи леда и да произвежда соларна енергия чрез същата фотоволтаична технология, вградена в наскоро обявената PV покривна система на компанията. Според шефа на фирмата Елън Мъск, тази технологията може да се използва за покриви, които сами разтпяват образуващия се по тях лед, непрекъснато генерирайки енергия от слънцето.

Tesla-Model-3-Solar-Roof-1020x546

Model 3, която се очаква да се появи на пазара през 2017 г., вече вълнува мнозина. Тя се възприема като първия достъпен електрически автомобил на компанията. От друга страна вграждането на фотоволтаични модули в автомобилите изглежда логична стъпка на фона на все по-разнообразните и гъвкави форми на соларните технологии.

Дългият пробег от 350 километра с едно зареждане, обещан за Model 3, прави возилото доста изкусително предложение, особено за пазари, където са налице и бонусни системи за насърчаване покупката на екологично превозно средство. Добавянето на соларен покрив в такава кола изглежда като „черешката на тортата“ за новия модел.

Мъск твърди, че системата е „силно нетно положителна“, тоест използва минимално количество енергия, за да топи леда.

Снимки: Tesla

Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*