Соларна офис-сграда в Холандия цели намаляване на отсъствията на служители

Нова централа с прелестни гледки от всеки прозорец и соларна електроенергия, добивана на собствения покрив, скоро ще посреща служителите на Vreugdenhil – холандски производител на млечни продукти. Сграта с ултра-висока енергийна ефективност е с площ 2850 квадратни метра и се намира в Нийкерк, Холандия. Холандското архитектурно студио Maas Architecten е създателят на новата сграда, която е носител на петзвезден BREEAM-NL рейтинг.

Сградата с интелигентна система за контрол на климата. Има частично структурно остъкляване и атрактивна извита стъклена фасада, така че на много места предлага 180-градусова гледка към околните красиви пейзажи. 170 слънчеви панела са разположени на покрива, за да произвеждат соларна електроенергия. Дъждовната вода се събира и се използва за промиване на тоалетните. Система за съхранение на термалната енергия отговаря за отоплението и охлаждането на сградата.

Основната задача, възложена на Maas Architecten при изграждането на тази централа, била да създадат офис, който да насърчава служителите да си общуват помежду си и да се срещат навсякъде из новто си работно пространство. Из цялата постройка има множество различни отворени работни пространства, които служителите могат да използват за работа и срещи.

Надеждата на собствениците на Vreugdenhil е да намалят степента на отсъствие на служителите си. Фирмата се слави с ниско ниво на болничните отсъствия, но това никога не е достатъчно за ръководството. Фирмата полага много усилия за създаването на устойчива среда чрез всякакви мерки – конкурс, работни семинари, презентации и конкретни мерки за подобряване на офис-площите.

много ниска, с работниците и служителите, като водеща роля в ангажираността на компанията за устойчиво развитие чрез инициативи като конкурси, семинари и презентации. Сега една от целите на компанията за 2020 г. е да намали степента на отсъствията до под 4% – амбиция, която новата централа следва да подкрепи благорадение на уюта, здравословната среда, приятните гледки.

 

 

Снимки: Maas Architecten

Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван




*