Nissan пуска серия хибридни автомобили

Nissan introduces new electric-motor drivetrain: e-POWER

След като затвърди името си в света на електрическата мобилност, сега Nissan решила да се пробва в света на хибридните електрически превозни средства. Компанията избра да направи това с хибрид с удължен пробег – Note e-Power.

Nissan introduces new electric-motor drivetrain: e-POWER
Nissan introduces new electric-motor drivetrain: e-POWER

Както е и при другите хибриди с удължен пробег, задвижващата система тук разчита на двигател с вътрешно горене, комбиниран с електрически мотор. Двигателят се използва само за производство на електроенергия – като генератор – а не за директно задвижване на колелата.

Nissan твърди, че това е много по-ефективна технология от която и да е система с двигател с вътрешно горене, благодарение на ефективността на електромотора, който разчита на много по-малка батерия от 100% електрически автомобил. Тя служи като буфер, има 1/20-та от размера на батерията на Leaf и се побира спокойно под предните седалки.

Според наличните данни за Япония, бензиновият двигател е 58kW трицилиндров 1.2L, който осигурява електроенергия за 80 kW 254 nm електромотор.

Теглото на Nissan Note e-Power е същото като конвенционален компактен автомобил – 1220 кг. Японските тестове за горивна ефективност показват разход от 2,9 литра на 100 км.

Засега Nissan Note e-Power е достъпна само в Япония. Говори се обаче, че не след дълго возилото ще сепояви и Европа като част от стратегията за електрификация на марката.

Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*