Синият Торино: Bollore Autolib “кацна“ и в Торино

След успеха си във Франция и САЩ Bollore идва и в италианския град Торино, похвалиха се създателите на успешната услуга за споделени елекрически коли. „Синият Торино“ е услуга за споделени автомобили, която позволява на потребителите в Торино да резервират и вземат под наем електрически автомобил 24 в денонощието и 7 дена в седмицата – чрез самообслужване.

Услугата “кацва“ в италианския град след кратка пробна фаза, която започна през март 2016. Сега вече са на разположение 100 станции за зареждане и 70 електрически автомобилчета.

Bluecarautolib
Споделените електромобили на Bollore стават все по-популярни из европейските градове. Снимка: Fmjwiki, CC-BY-SA 3.0

Услугата за сопделени електромобили вече действа в Париж, Лион, Бордо, както и в Индианаполис, САЩ. Стартирането й в Торино е логична стъпка към разширението, коментират пазарните наблюдатели. Това е и символично събитие, като се има предвид, че точно в същия град са проектирани първите електрически “сини коли“ – в непосредствена близост до заводите на италианския автомобилостроител Pinifarina.

За да представи новата услуга, в града сега се движи и електрическият автобус на Bollorе – „синият автобус”. Той ще вози жителите на града, за да насочи вниманието им към споделените електрически коли. Специални „посланици“ на новата услуга ще се движат из града, коато ще предлагат на гражданите да тестват услугата.

“Синият Торино“ предлага споделени електромобили наред с 24/7 пътна помощ, безплатен паркинг и безплатен достъп до ограничената зона на движение в центъра на историческия град. Тази мярка, наречена “Зона с ограничен автомобилен трафик“, е налице и други италиански градове като Рим, Флоренция и Милано. Италия също като Франция иска да намали трафика на превозни средства с ДВГ, тъй като те представляват заплаха за околна среда.

Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*