Показват петролния разлив в мексикансия залив чрез онлайн видео

Жертвите на петролния разлив стават все повече с всеки следващ ден.

Видео на живо показва бликането на петрол от печално известния кладенец в Мексиканския залив, който вече близо месец излива тонове суров петрол и замърсява околната среда, заплашвайки цялата екосистема в региона.

Видеото показва огромна струя петрол и газ, които се изливат отстрани на тръбата, която изкарва горивото към повърхността. Може да се гледа тук.

Конгресменът Ед Маркей от Масачузетс накара British Petroleum PLC да направи видеопотока публично достъпен. Сега кадрите се показват на уебсайта на избрана комисия по енергийната независимост и глобалното затопляне.

Жертвите на петролния разлив стават все повече с всеки следващ ден.

BP беше оператор на петролната платформа „Deepwater Horizon”, когато тя се взриви в края на април, убивайки 11 души. Малко след това платформата потъна. Оттогава по 5000 барела петрол се изливат всеки ден в Мексиканския залив, по оценка на бреговата охрана в Луизиана. Това прави по 795 хиляди литра на ден. Оттогава насам петролната  компания се опитва да овладее разлива, като запуши кладенеца, макар че някои критици настояват, че действията на голямата корпорация са прекалено мудни и неохотни.

Според BP, тръба с дължина около километър и половина улавя 794 хиляди литра петрол на ден, но все още известно количество петрол се излива в открито море.

Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*