Омайна триъгълна планинска колиба е готова да „кацне“ на ръба на всяка канара

Немският експерт по изкуствата Матиас Арндт е замислил „Триъгълната къща на канарата“ като концептуален проект, обличайки във форма своята въображаема визия за малък планински дом на върха на стръмна канара, надвесена над дере и обвита в мъгли. Структурата може да бъде перфектно ваканционно убежище за всеки, който копнее да потъне в удобство, наслаждавайки се на красотите на околната природа. Стръмно наклоненият покрив на малкия дом прави проекта перфектен за планински климат с големи снежни обеми зимно време, но в действителност това, което грабва сърцето, е спиращата дъха гледка към околните склонове.

Matthias-Arndt-Triangle-Cliff-House-02-1020x610

Интересно в този случай е, че „Триъгълната къща на канарата“ не е проектирана по възложение на клиент. Фирмата на Арндт е е инициатор на двумесечно състезание тип „предизвикателство“, а въпросната концепция е личен отговор на подкана за проектиране на дом върху измислена, стръмна скала. Творецът се е потопил в представата за планиското удоволствие със създаването на структура, която прекосява ръба на скалата, създавайки невероятна гледка от по-ниското ниво, с прозорци от пода до тавана, които надничат към разкошно планинско езеро, сгушено в долината по-долу.

С прозорци от три страни, „Триъгълната къща на канарата“ би могла да предложи на своите обитатели на богат избор от прелестни гледки. В допълнение към това един тънък балкон се извива по ръба на скалата, защитен с висока до кръста стъклена стена, подсилвайки гледките и усещането за досег с природата.

Рендерите показват само външния дизайн на сградата от разстояние, оставяйки интериорното оформление и обзавеждане на въображението на зрителя. Все пак се знае, че структурата следва да има два или три етажа, оформени с доста отворен план. По-ниското ниво съдържа дневна зона к ухненески кът, а отворено стълбище се издига във вътрешното пространство и води към горния етаж.

Matthias-Arndt-Triangle-Cliff-House-06-1020x610 Matthias-Arndt-Triangle-Cliff-House-05-1020x610 Matthias-Arndt-Triangle-Cliff-House-04-1020x610 Matthias-Arndt-Triangle-Cliff-House-lead-1020x610 Matthias-Arndt-Triangle-Cliff-House-03-1-1020x584

Рендери: Matthias Arndt/Lichtect

Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*