Градско земеделие, фермерски пазари и градски паркове заменят банки и паркинги в Амстердам

Голям, кръгов нов устройствен план за центъра на Амстердам има за задача да превърне съществуващите сгради в зелени, лесни за пешеходеца пространства. Архитектурната фирма HofmanDujardin се е заела с проекта, за да децентрализира района и да промени предназначението на маршрутите, които в момента се използват само от автомобилите. Паркове, фермерски пазари за храни, интелигентен транспорт и градски паркове ще дадат нов нов облик на сърцето на града и ще създадат здравословна среда за жителите му.

Oamsterdam-by-HofmanDujardin-3-1020x610

Проектът предлага решение за някои от въпросите, които в момента тормозят центъра на града, пълен с туристи, но страдащ от плътен автомобилен трафик и високи цени на наемите. Иновативният устройствен план свързва северния район с останалата част на града и създава кръгов път през града, възраждайки историческата връзка на Амстердам с водата и отваряйки града към воднит хоризонти.

Oamsterdam-by-HofmanDujardin-5-1020x610Oamsterdam-by-HofmanDujardin-4-1020x610

Нов природен парк ще бъде изграден в зоните по протежение на пътя и каналите в града. Пазар за фермерски храни ще заеме мястото на един от сегашните паркинги. Пространства за градски ферми бъдат създадени в сградата на някогашна банка. Различни спортни съоръжения ще се появят успоредно на новия пътен „пръстен” и крайречните зони.

Oamsterdam-by-HofmanDujardin-3-1020x610Oamsterdam-by-HofmanDujardin-1-1020x610

Този амбициозен план предвижда бъдеще, в което градът ще има летящи коли, множество интерактивни функции, холограми и дронове за извършване на важните доставки в града.

Oamsterdam-by-HofmanDujardin-6-1020x610

Oamsterdam-by-HofmanDujardin-8-1020x610 Oamsterdam-by-HofmanDujardin-7-1020x610   Oamsterdam-by-HofmanDujardin-2-1020x610

Изображения: HofmanDujardin

Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*