Новият централен офис на Google в Лондон ще е част от знаково обновление

Новият централен офис на Google, който ще е и първият извън САЩ, ще се намира в Лондон и ще е част от знаково градско обновление. Централата с площ от 60 000 кв. м. ще се намира в кампуса Кингс Крос в Лондон. Сградата ще е на десет етажа и ще трябва да побере около 7000 служители на Google. Тя ще се изгради по проект на архитектурните студиа BIG и Heatherwick.

BIG-Heatherwick-Studio-Google-HQ-London-1020x610

Екипът спечели конкурс за проектиране на новия офис на Google, в резултат на което им бе възложено изпълнението на проекта. За момента двете студиа показват само едно изображение, загатващо какво ще представлява бъдещото работно пространство.

“От самото начало на проекта идеята да се даде на Google “нов дом” в Кингс Крос е крайно необичайно”, коментираха Бярке Ингелс и Томас Хедъруик съвместно изявление. “Вместо да налагаме универсален стил на сградите на Google във Великобритания и САЩ, ние се опитахме да създадем интересност, която да подхожда на мащаба и характера на Кингс Крос. Младата фирма от Силиконовата долина среща влаковите навеси на Лондон в една сграда, която съчетава просрачност с ексцентричност и иновации с [историческо] наследство”.

“Тук, в Англия, компютърната наука има голямо бъдеще благодарение на талантите, образователните институции и страстта към иновациите, която виждаме навсякъде около нас,” коментира Сундар Пичай, главен изпълнителен директор на Google. „Ние сме много развълнувани да продължим своята инвестиция в новия ни кампус в Кингс Крос“.

Google планира да инвестира повече от 1 милиард лири за проекта. Това включва както новата сграда, така и разходите за наемане на хиляди нови служители.

Сградата е част от устройствен план за обновяването на зоната Кингс Крос, който обхваща 27 хектара площ и съответно повече от 50 сгради и 1900 жилища.

Лондонската централа на Google ще е вторият проект на BIG и Heatherwick Studios за Google, след като създадоха проекта за централата на ИТ гиганта в САЩ – тази в Маунтин Вю, Калифорния, станал известен още като „Гугълплекс“.

Рендер: BIG

Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*