NextEv – мистериозна и впечатляваща бъдеща електрическа суперкола

NextEv – един нов производител на електрически спортни автомобили с висока производителност – се готви скоро да разкрие (на 21 ноември в Лондон) суперколата NextEv 1. За нея фирмата обвещава да е високотехнологично чудо на батерии.

fe1776a9ae5331dd965c3ef468facc77dd7195d4

Засега дизайнът остава загадка. Това, което се знае, е че става дума за двуметен суперавтомобил. Мощта му ще се измерва в 1 360 конски сили – без да консумира нито капка гориво и без да излъва каквото и да е замърсяване. Ще може да развива скорост от 0 до 100 км/ч за три секунди. Максималата му скорост ще е 300 км/ч. Произвеждан в Англия в много малко бройки, той ще струва зашеметителна цена.

Известно е още, че по замисъл той трябва да се конкурира с модели като Mc Laren P1 и LaFerrari.

Моделът е дело на младата фирма NextEv, която има и други интересни проекти за в бъдеще.

Създадена от китайския милиардер Уилям Ли, младата фирма NextEv планира не само малобройна „лимитирана“ серия от електрически суперавтомобили. По-късно фирмата ще се стреми към масово производство на дигитализирани, интелигентни и свързани електрически превозни средства. С тях тя смята да се конкурира с компании като Tesla или Faraday Future например. Бившият президент на компанията, Мартин Лийч, който трагично загина миналия месец, бе казал:

“Първата кола (модел NextEv 1) има за цел да привлече вниманието и да покаже това, което можем да направим от гледна точка на технологиите“. Тогава той обеща, че фирмата ще предлага, в крайна сметка, много по-широка гама от модели.

Първоначално бъдещите електрически автомобили NextEv ще се произвеждат в Китай, в китайския конструктор JAC Motors.

Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*