Jaguar Land Rover иска да прави електромобили във Великобритания

Jaguar Land Rover обяви, че иска да произвежда електрически автомобили във Великобритания. Подобен ход би бил допълнителен тласък за автомобилния сектор на Острова след гласуването на Брекзит.

jaguar-land-rover

Индийският авто-производител демонстрирани първата си електрическа кола по-рано този месец. Тя ще се произвежда в Австрия. Ала главният изпълнителен директор Ралф Спет предполага, че индийската корпорация, която има три автомобилни завода в централната и северната част на Англия, може да „донесе“ още от своето производство на Острова.

„Ние искаме да правим нашите електромобили в Уест Мидландс, в дома на нашия дизайн и инженеринг“, Спет по време на индустриална среща в четвъртък вечер.

Предвид огромния брой автомобили, който компанията продава във Великобритания, подобен ход не би бил учудващ. Има смисъл една автомобина компания да произвежда своите електрически батерии и автомобили на „родния си пазар“, смята Спет, ако са налице подходящи условия – включително възможности за пилотното тестване и подкрепа от страна на науката.

По-рано тази седмица Великобритания обяви допълнителни 390 милиона лири финансова подкрепа за развитието на автономни и зелени технологии. Решението дойде след приемането на пакет от предложения, предназначени за насърчаване на страната като център за иновации.

Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*