Водни електромобили тръгват из Париж догодина

Електрочески превозни средства, които се движат по вода, ще тръгнат по повърхността на реката Сена в париж догодина. Наречени „Морски балончета“ (Sea Bubbles), „летящите“ върху водата превозни средства се тестват от една година. Те ще се появят върху Сена през юни. Създателите на „морските балончета“ е да популяризират своето забавно превозно средство зад граница.

6b7844d2994200117ae964f8f182241b0a8f9dd0

„Морски балончета“ са създадени от моряка Ален Теболд. Те имат формата на 4-местни малки капсули, прелитащи над водата благодарение на своите подводни криле. Задвижвани са от електрически двигател. Той се захранва от две акумулаторни батерии. „Морските балончета“ могат да се довжат над водата със скорост от 18 км/ч. Пробегът им е между 80 и 100 км.

Едно от предимствата на тези водни превозни средства е, че не създават водни завихряния подобно на познатите лодки, кораби и яхти. Те са напълно безшумни и в този смисъл са чудесно решение за намаляване на проблемите, свързани с интензивния градски трафик. Не на последно място „морските балончета“ са направени от биоразградими материали. Целият жизнен цикъл на тези електрически превозни средства се основава на устойчива система – от производството до края на тяхното използване. Идеята на създаеля на новите водни превозни средства е батериите им да се захранват изцяло от възобновяеми източници на енергия – от слънцето и водата.

Париж е избран за „експериментален“ град за тестването на новите возила. Те обаче могат да са интересни за всеки друг град с големи водни басейни, като например Женева или Лондон.

Производството на първите машини ще започне през февруари 2017.

Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*