Музей на пчелата в София ще учи децата за живота на работливото насекомо

Музей на пчелата в сърцето на София ще учи децата за живота на най-работливото насекомо, от което зависи и оцеляването на планетата ни. Музеят ще бъде открит тази събота, 3 декември, от 12 часа. Той се намира до метростанция „Г. М. Димитров“ в посока „Музейко“. Всички са добре дошли на откриването.

bees-486872_640

Музеят на пчелата е създаден от сдружение „Био Град София“. Той представлява специално изградена къщичка във формата на пчелна пита, направена от глина, с тревен покрив, на който през пролетта ще има и цветя за пчелите.

Музеят ще работи целогодишно. В него ще има специално изграден кошер за наблюдения, както и богат информационен снимков материал. През специално прозорче всички посетители ще могат да наблюдават живота на пчелите.

“Нашето желание е да се повиши общата култура и знанието за пчелите и тяхната роля не само за поддържането на биоразнообразието в големия град, но и изобщо за съществуването на хората,” казва Петър Вълчовски от „Био Град София“.

На представянето са поканени гости от СО-район „Студентски“, “Спортна София“, представители на множество пчеларски организации, преподаватели и студенти, граждани и гости на София.

Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*