Фирма за спортни стоки дари за екология 10 млн. лири приходи от черния си петък

Фирмата за спортни облекла и аксесоари Patagonia реши да дари на екологични организации 10 милиона лири от приходите си от продажби в така наречения „черен петък“. Преди деня на голямото пазаруване фирмата бе обещала да дари всичките си приходи от топ-разпродажбата за екология.

pound-1680568_960_720

Продажбите в деня на черния петък са били много по-големи от очакваното, посочи Patagonia. Те са надскочили пет пъти очакванията – за 2 млн. лири приходи – и са счупили вечния рекорд на компанията.

„Очаквахме да постигнем 2 милиона лири продажби, но това ниво бе надминато пет пъти“, каза каза Роуз Маркарио, главен изпълнителен директор на Patagonia. “Огромната любов на нашите клиенти към планетата … ни позволи да дадем всяко пени на стотици еко-организации, работещи по света“.

Допълнителните пари ще „извървят дълъг път към решаването на други сериозни екологични проблеми с изменението на климата“, посочи Маркарио.

По думите й, инициативата е привлякла както съществуващи клиенти на Patagonia, така и хора, които никога преди това не са пазарували от тази фирма.

Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*